Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Historikk

Fløenkirken i Bergen er tilsluttet bevegelsen De Frie Evangeliske Forsamlinger og har røtter tilbake til 1890-tallet. Både menigheten og bevegelsen regner sitt utspring fra Erik Andersen Nordquelles (1858-1938) «frigjøringsopplevelse» i Bergen i 1891. Opplevelsen førtErik Andersen Nordquelle (bildet) så det slik at en opplevelse av «Kristus i oss» ville frigjøre mennesket fra «trellekristendom».e til en sterk forkynnelse mot all lovtrelldom og av friheten i Kristus.

Erik Andersen Nordquelle (bildet) så det slik at en opplevelse av «Kristus i oss» ville frigjøre mennesket fra «trellekristendom». I 1893 sa han følgende fra talerstolen i Bethel, Øvregaten:

«Jeg ønsker at det var et glass på mitt bryst, så dere kunde se Kristus på tronen i mitt hjerte».

I 1897 leide han Skostredet 17 og startet opp virksomhet på helt fritt grunnlag. På denne tiden begynte Nordquelle sine tilhengere i Bergen å bli kalt med navn som «frie kristne», «frie venner», «jublerne» etc.

I 1907 kom pinsevekkelsen til Norge og dette førte til fornyelse blant kristne grupper over hele landet. En av menighetens pionerer, M.K. Kleppe, skrev følgende om situasjonen i Bergen:

«... flere søskende i Herren er nu døpt med den Helligaand og ild og synger og taler i tunger til Herrens ære... man er allerede begynt at skrive i aviserne. Men la de døde begrave sine døde. Det er iallefald en billig maade at avertere på. Han averterer selv. Det er Guds kraft som skal drage folk på møderne, og det skjer i sandhet her, halleluja!»

På begynnelsen av 1900-tallet fantes det flere frie grupper i Bergen. I 1912 gikk en større gruppe, som samlet seg i Skostredet 15, sammen med noen få gjenværende av en gruppe som holdt til i Skostredet 17. Sammen klarte de å kjøpe eiendommen Skostredet 17, og en menighet etter «bibelsk mønster» ble dannet. Med utgangspunkt i denne sammenslåingen og nydannelsen feiret menigheten 50-årsjubileum i 1962, selv om det altså har vært «frie venner» i Bergen helt siden 1890-tallet.

I 1989 kjøpte en bedehuset i Fløenbakken 57, hvor menigheten holder til i dag. 

Menighetslivet har i alle år vært preget av en frigjørende forkynnelse. I begynnelsen ble virksomheten til og med kalt for en «frigjørelsesbevegelse». Dette samsvarer godt med det som fortsatt er målet for Fløenkirken – å sette mennesker i frihet.

Fløenkirkens visjon bygger på Jesaja 61,1:


Herren har salvet oss

Den Hellige Ånd er vår resurs og forsvarer. Uten Gud kan vi ingen ting gjøre, med Gud har vi himmelens ressurser med oss.


Herren har sendt oss

Vi er kristi sendebud og legeme. Med Jesus som hode kan vi gå ut og utføre det vi er kalt til.


Vi skal forkynne et gledesbudskap

Vi er kristi røst for å tilby frelse, syndsforlatelse og fred.


Vi skal lege knuste hjerter

Vi er kristi helbredelse for hele mennesket.


Vi skal rope ut frihet til fanger

Vi tilbyr fellesskap, varme og trøst. Menneskelig kontakt og vennskap er sammen med Guds kraft en god beskyttelse mot fangenskap.


Vi skal frigjøre dem som er i lenker

Vi tilbyr å være bundet til Kristus, gjennom et forpliktende menighetsfelleskap.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn